scenario zonder Bicbox (1/2)

De huidige situatie

U gebruikt een enkelvoudige internetverbinding. Dit werkt naar behoren en gelukkig komen storingen bij uw internetprovider nooit voor. Maar wat zijn nu eigenlijk de gevolgen op het moment dat de verbinding wegvalt?Scenario zonder bicbox (2/2)

een storing; een kwestie van tijd

's Neerlands 7 grootse serviceproviders kampen per jaar met zo'n 88 gemelde storingen waar meer dan 20 gebruikers hinder van ondervinden (bron). hier bovenop komen ook nog alle storingen van individuele gebruikers. Het is dus niet een kwestie of u een verstoring krijgt maar wanneer.

Op het moment dat uw internet-verbinding wegvalt:

  • werkt camera-toezicht op afstand niet meer;

  • kunnen technische installaties niet meer op afstand beheerd worden;

  • zijn PIN-betalingen niet meer mogelijk;

  • werken alarm-systemen niet meer;

  • werkt uw (VoiP) telefonie niet meer;

  • hebben u en uw gasten geen internet-toegang.

Naast het "ongemak" kunnen bovenstaande gevolgen ook nog financiƫle consequenties hebben. Wat doet u op het moment dat uw gasten niet meer kunnen pinnen of u niet meer gebeld kan worden?

 

#


#

Scenario met bicbox (1/2)

Voorkomen is beter dan genezen

Met de BICbox van Beeincontrol heeft u een meervoudige internetverbinding. De BICbox controleert continu of uw internetverbinding nog functioneert. Op het moment dat de internetverbinding wegvalt, schakelt de BICbox automatisch over op de mobiele verbinding. De BICbox prefereert uw (vaste) internetverbinding boven de mobiele backup verbinding. Zo houden we de kosten voor het gebruik van mobiel internet in de hand.

Bijkomend voordeel is dat iedere BICbox is voorzien van zogenaamde VPN functionaliteit; u kunt vanaf overal ter wereld bij de apparatuur welke achter de BICbox is aangesloten alsof u lokaal aanwezig bent. Ook is het mogelijk om meerdere BICboxen op verschillende locaties aan elkaar te koppelen zodat het lijkt alsof de apparatuur zich naast elkaar op dezelfde locatie bevindt.Scenario met BICBOX (2/2)

Laat die storing maar komen

Er ontstaat een storing bij uw internetprovider. De BICbox signaleert en schakelt razendsnel over op de mobiele backup verbinding. In veel van de gevallen zult u niet eens merken dat de BICbox is overgeschakeld.

Bovendien blijft u ook tijdens het gebruik van de mobiele backup verbinding beschikken over de BICbox VPN functionaliteit.

#